De wet van de aantrekkingskracht
Iedereen heeft ermee te maken, of dingen of mensen nou verleidelijk zijn, of je gedreven wordt door begeerte, hebzucht…dat maakt eigenlijk allemaal niet uit! Iedereen wordt namelijk aangetrokken tot wat hij/zijn fijn, prettig of leuk lijkt. Heel basaal dus eigenlijk…
En dan mág er heel veel niet, maar is dat nou wel zo? Natuurlijk is niet alles dat aantrekkelijk lijkt te zijn, ook verstandig. Daarom is het gebruik van je gezonde verstand ook wel zo belangrijk!

Zielsverwantschap
Natuurlijk kom je in de loop van je leven vele zielsverwanten tegen. Ook hier is de wet van aantrekkingskracht verantwoordelijk voor. Als er niets aantrekkelijks of leuks is aan de ander, loop je elkaar voorbij 😊 En soms is dat gewoon niet de bedoeling.
Zielsverwanten komen elkaar tegen, om tijd samen door te brengen, en heus, dat hoeft niet altijd in de vorm van een partnerrelatie te zijn. Een vriendschap kan ook leuk en intens zijn, of het contact met je kind, je vader of andere familieleden.

Universele liefde
De universele liefde speelt ook een rol, er is een wederzijds gevoel. Alleen, wij mensen, moeten het zo nodig benoemen. De interpretatie van dit gevoel is voor iedereen anders! Een beetje afhankelijk van wat je hebt meegemaakt, of je sekse, kun je verliefd zijn, meteen van iemand houden of iemand gewoon leuk vinden. Geloof me, leuk is goed genoeg! Veel prille relaties of contacten gaan snel ten onder wanneer er meteen over gevoelens, emoties en de status van de relatie wordt gesproken. Daarmee wordt een contact meteen topzwaar. Heb het gewoon eerst een tijd leuk samen!

Na een breuk
Na een breuk kan de universele liefde ook nog steeds aanwezig zijn! Het is niet altijd zo dat als je uit elkaar gaat, om welke reden dan ook, het gevoel meteen weg is. Soms gaat het nooit weg! En je mag voelen wat je wilt, probeer dat niet weg te dringen, maar ook niet al teveel aandacht te geven. Dat kan dan leiden tot het (bijna) obsessief terug willen van de ex, of een vriendschap. Terwijl het duidelijk niet meer functioneerde. Relativeer dat wat je voelt, maar ontken het niet, anders wordt het de beruchte roze olifant waar je niet aan mag denken 😉
Wil je weten hoe het ervoor staat met jou en je ex, of vroegere vrienden, familieleden? Bel dan even om een afspraak te maken, dan kijken we er samen even naar!