Zielsverwantschap

Ik moet de rest van mijn leven bij hem blijven
Veel mensen denken dat als ze een grote liefde zijn tegengekomen, en het gevoel hebben dat het een zielsverwant is, ze hun leven lang met hem/haar door moeten blijven brengen.
Ook al wordt je mishandelt, niet voor vol aangezien, al is hij steeds dronken of stoned. Ze zien het als missie in hun leven om bij zo’n man of vrouw te blijven. Want het is karmisch en voorbestemd en er moet geleerd worden.

De vraag is of dat wel waar is
Tijdens de consulten van mensen die in een toxische relatie zitten, komt dit natuurlijk aan het licht. Ook het feit dát ze inderdaad te maken hebben met een zielsverwant.
Wat bijna niemand meer beseft is dat je vele zielsverwanten hebt, ik meen zelf dat het er 144 zijn.

Je kent het wel
Het gaat uit met je vriendje, en vooral als hij er een punt achter zet, denk je dat je noooit meer zo’n grote, intense liefde mee zult maken en dat je noooit meer iemand tegen zult komen waarvan je denkt dat het je soulmate is. Tot er een volgende vlam komt, en misschien nog wel een….en dan nog, blijf je steeds bij de laatste verbroken relatie denken dat je voortaan alleen zult blijven. En dan ben je pas 30 jaar ofzo..

Mijn idee over zielsverwanten
Er zijn mannen en vrouwen die je zielsverwant zijn, het zijn familie- en gezinsleden, vrienden en vriendinnen. En dan is er een onderscheid tussen mensen die uit hetzelfde hout gesneden zijn, lekker comfortabel, en mensen waarmee je complementair bent. En dat is altijd een lastige! Een man denkt en handelt meestal vanuit zijn man-zijn, en een vrouw vanuit haar vrouw-zijn. Zo is een man meestal niet iemand die 24/7 wil communiceren, terwijl vrouwen dat graag doen. Daarom hebben ze ook vriendinnen nodig 😉

Fases
Tijdens elke fase in je leven, als je bijvoorbeeld kinderen krijgt, of ze gaan de deur uit, als je verhuist, ander werk krijgt, een nieuwe partner, kom je weer nieuwe zielsverwanten tegen. En het is niet zo dat je dan alle andere zielsverwanten achter je laat, maar van sommigen zul je vervreemden, als jij groeit, en oude mensen houden je in oude stukken, gaat dat tot conflicten leiden. Soms is er een schone lei nodig, met mensen die je bij wijze van spreken, alleen maar kennen als de 4.0 versie van jezelf.

Breken met een zielsverwant
Mensen die voelen dat ze met een zielsverwant te maken hebben (de wet van de aantrekkingskracht en de universele liefde speelt hier een rol in, waarover later meer), maken de connectie op zielsniveau. De hooggevoeligen onder ons, zien dan het potentieel van degene én het potentieel van de relatie. Heel vaak begint dan het vormen, het goede wordt gestimuleerd, het slechte van tafel geveegd (hij had zo’n slechte jeugd). Maar! Niemand weet wanneer iemand eraan toe is om het potentieel te ontwikkelen. Sommige mensen leven dit hele leven nog niet naar hun ziel. En als je dan het goede gaat stimuleren, zal zo iemand ook weer terugvallen naar ‘oud’ gedrag, wat feitelijk gewoon het gedrag is dat bij hem of haar past.
Ook is gronding vaak een probleem als je op zielsniveau blijft steken. Kijk dus goed hoe iemand doet tegen je, luister naar wat hij/zij zegt en neem dat voor waar aan. Dat scheelt heel veel frustratie.
Wil je weten of iemand echt je zielsverwant is? Kom dan eens langs, dan kijken we er samen naar!