Ze kwam al wat bedrukt binnen


Aan de voordeur wist ik eigenlijk al in een split second dat ze niet lekker in haar vel zat. Maar ja, daar hoef je dan ook geen medium voor te zijn om dat te zien, de mondhoeken omlaag, een slap handje, een wat timide indruk maakte ze.
Ik liep even weg, ik moest nog een glas uit de keuken halen om tijdens het gesprek wat te drinken aan te bieden. Ze stond al bijna in mijn woonkamer toen ik terug kwam.
We gaan naar boven zei ik, volg mij maar. In de praktijkkamer bood ik een stoel aan, schonk wat water voor haar in en zuchtte even diep. Ze volgde en sloeg ook een zucht.

Healing nodig?
Ze begon meteen te praten, over haar jeugd, over haar ex-man, hoe zwaar het leven is en hoe moe ze vooral was. Ik onderbrak haar, en vertelde dat ze niet alles aan mij hoeft te vertellen maar dat ik na de healing terug zou komen op wat ik heb waargenomen, wat ik had gedaan en dat ik dan ook nog misschien wat tips mee kon geven.
In het kort vertelde ik wat ze van mij kon verwachten, dat ik de sessie start met wat drumwerk, dat ik kleurentherapie toepas en hoe de healing van de chakra’s nou in zijn werk ging.

Geen sprookjes
Nadat ik klaar was met de healing schoven we weer aan tafel. En vertelde ik dat de chakra’s niet allemaal op 100% (bij wijze van spreke) stonden, omdat er ook nog veel recente gebeurtenissen niet waren verwerkt. En ik deze verwerking ook niet kan forceren. Dat alle chakra’s wel geoptimaliseerd waren maar dat met name de hartchakra nog erg dicht op haar lijf zat. En niemand denkt bij zichzelf, nu ga ik mijn hartchakra sluiten! Dat is een volledige dynamisch systeem en het geeft bescherming.

Volgende afspraak
Ik maak eigenlijk nooit een afspraak voor de volgende keer, tenzij het dan om een kaartlegging of een ander soort consult gaat. Ook nu vertelde ik dat het wel goed is om nog een keer langs te komen, over een week of 8, en dat ik dan opnieuw alle chakra’s schoon zou maken.
Op de vraag hoe het nu met haar ging, voelde ze zich voor het eerst sinds lange tijd weer ontspannen, en had ze ook het gevoel dat er een last van haar is afgevallen.
Ik denk dat ze nog wel een keer terug komt!