Waarom een cijfer?

In het vorige blog had ik het erover dat ik mezelf bij de contacten met overledenen als medium, een cijfer geef.
Dat doe ik bewust, zodat ik ook scherp blijf wanneer er een moeizaam contact is geweest. Ik laat mezelf niet wegkomen met zesjes namelijk. Niet dat ik nou meer of extra mijn best kan doen, maar ik kan er wel voor zorgen dat mijn focus optimaal is. Het fijnste is het natuurlijk dat als iemand komt voor een consult naar de praktijk, dat ik goed voorbereid ben. En dan heb ik het niet over een schone kamer…

Voorbereiden

Het beste kan ik mezelf op een contact voorbereiden door een moment van rust te nemen, ik ga er even lekker voor zitten in de praktijkkamer, voordat de klant komt. Soms krijg ik dan ingevingen over de praktijkkamer, een kaarsje hier, of juist niet, wierook (ik gebruik altijd Heilig Hout, dat ruikt zo lekker), de glazen en de waterkan is gevuld met vers water. Soms laat ik een rolgordijn een beetje zakken. Zoals velen, ben ik ook sfeergevoelig en een prettige sfeer, maakt het werk gewoon aangenamer. En het zorgt er ook voor dat de klant zich op haar gemak voelt, ook heel belangrijk!

Rustige sfeer

In het begin was ik altijd nerveus, of er wel iemand door zou komen, ik ging de lucht scannen en dacht van alles op te pakken over de overledene. Alleen, dit is dus niet hoe het werkt! De informatie die ik krijg komt alleen in het hier en nu door. Daarom is het beter om vanuit rust te werken en vooral vanuit vertrouwen! Er is nog nooit iemand geweest die zonder een contact met een dierbare naar huis is gegaan. Het zijn vrijwel altijd consulten met een lach en een traan die helend werken. Voor de dierbare overleden en de klant. Het voornaamste is dat je als medium een belangrijke taak hebt: bewijzen dat er nog iets is na de dood…