Terug uit Parijs

Hallo allemaal, we zijn net terug uit Parijs!
Een heerlijk lang weekend, en zoals de meesten wel zullen weten is het een echte wandelstad!

En dat werkt aardend of grondend. En dat heb ik, maar ook de hoogsensitieven onder ons, hard nodig. Zeker in deze tijd van grote, negatieve, informatiestromen, is het broodnodig om ook te genieten van de geneugten des levens zeg maar.

Gronding
Er zijn verschillende manieren om te gronden, en zoek uit welke manier bij jou past. De een zal mediteren helemaal niks vinden, en de ander houdt misschien niet zo van (lange) wandelingen.
Wanneer je mediteert, doe dat dan wel vanuit een gronding, waarbij je je voorstelt dat er wortels uit je voeten groeien, moeder aarde in. Neem ook een actieve houding aan, dat hoeft niet per se op een matje in kleermakerszit te zijn trouwens. Maar doe het ook niet voor het slapen gaan, tenzij je een slaapmeditatie doet natuurlijk 😉 Een actieve houding is bijvoorbeeld, rechtop op een stoel, met je voeten op de grond. Zodat je eigenlijk niet in slaap kunt vallen. Je kunt kiezen voor een begeleide meditatie waarin je alleen maar opdrachten hoeft uit te voeren, en als je wat meer ervaren bent, kun je natuurlijk zelf een meditatie bedenken.

Waarom?
Waarom/waarvoor mediteer je? Sommige mensen willen hun hoofd leegmaken, maar ja, de gedachten blijven toch wel terugkomen, sta dat toe! Er bestaan ook slaapmeditaties, meditaties om contact met het hogere te zoeken en grondingsmeditaties. Deze vrouwelijke grondingsmeditatie (ingesproken door mijn man die Hypnotherapeut is) deel ik graag: https://youtu.be/wJX4q_6KXuk 

Bij een spiritueel leven is gronding belangrijk omdat het helpt om contact te maken en te houden met de fysieke wereld en ons te verbinden met onze eigen energie.. Hierdoor kunnen we ons meer gecentreerd en in balans voelen.
Het is essentieel voor een gezonde, spirituele ontwikkeling, en voorkomt dat je zweverig wordt en niet meer in de realiteit van het nu bent.

Meer manieren om te gronden zijn eigenlijk heel simpel, doe aardse, fysieke dingen. Afwassen, in het bos wandelen, heb seks, eet, drink of wandel door Parijs tot je er pijn in je voeten van hebt 😊