Ik kan het al
Veel mensen in mijn praktijk hebben zelf ook spirituele of paranormale gaven. En nog veel meer mensen hebben ook een praktijk als medium.
Toch heeft niet iedereen hier ook een opleiding voor gevolgd. Want tja, je bent getalenteerd en je weet het allemaal wel. Het is niet nodig vinden ze…

Waarom wel?
Een zanger heeft zangles nodig en repetities, een pianist heeft muziekles nodig, een acteur heeft acteerlessen nodig. Een voetballer heeft trainingen nodig. Hoe getalenteerd je ook bent, je moet deze talenten wel voeden, handjes en voetjes geven, ermee om leren gaan en nog béter worden.
Er bestaan overal opleidingen, workshops en cursussen voor. En het leuke is, je komt ook nog eens mensen tegen met dezelfde interesses. Hier kunnen vriendschappen voor het leven ontstaan!

Mediumcollege
Nadat ik erachter was gekomen dat ik talent had, en ook echt contact kon maken met overleden, en mensen kon lezen, wist ik mij eerlijk gezegd geen raad mee. Ik zat er niet op te wachten om díe kant op te gaan. Ver weg bij mijn pragmatische comfortzone. Een Stier, wat mijn sterrenbeeld is, krijg je echt de lucht niet in. Ook slechte ervaringen met mediums en zwevers zorgden ervoor dat ik daar niet bij wilde horen. Ja, healings geven, dankzij mijn twee graden in Reiki, en consulten geven met de I Tjing erbij. Dat was wel wat ik wilde!
Maar toch, het bleef knagen dat ik iets kon wat veel mensen niet konden en ik besloot dat ik er meer over wilde leren en kwam bij Marisa Bottenheft terecht die eigenares is van het Medium College!

Uit de comfortzone
Niets maakte mij meer onzeker dan met een blinddoek voor degene tegenover mij te lezen, ik wist niet eens of het een man of een vrouw was. Ik ging op slot. Maar Marisa kwam dan bij mij staan en gaf tips: wat voor fruit komt er in je op? Wat voor geur? Wat voor beeld? En in deze veilige omgeving durfde ik dan tenslotte toch te vertellen wat er in mij opkwam. Het duurde jaren voordat ik over deze faalangst heen was!

Afmaken
Toen ik aan de opleiding begon (elke week naar Amersfoort, Hoogland) wist ik niet dat ik er 4,5 jaar zou blijven. Alle opleidingen heb ik er gedaan, tot en met het docentschap aan toe. En door te blijven gaan en door te zetten verdween er een stuk onzekerheid. En durfde ik mij over te geven aan mijn waarnemingen. En nu ga ik weer een trainingsgroep opstarten, om mezelf maar ook anderen scherp te krijgen en te houden. Om referentiekaders te vergroten en de symbolenencyclopedie uit te breiden.
Ook kan ik jou coachen in je eigen ontwikkeling, als jij dat wilt, neem dan contact met mij op!